Open dagen / Inlooplessen PDF Afdrukken E-mail

Sing-in in bibliotheek Heiloo voor kinderen van 0 tot 4

Onderstaand artikeltje komt van de website van de bibliotheek Heiloo. Het accent van deze Sing-in komt dit jaar te liggen op alom bekende liedjes. Komen jullie ook? Geef je dan op via hun website! Graag tot donderdag 30 november 2017.

Klap ‘ns in je handjes blij! blij! blij! De bibliotheek organiseert een Sing-in voor kinderen van 4 maanden tot 4 jaar. Samen met papa, mama, oma, opa, of een andere volwassene beleven de kinderen een heerlijk ontspannen én actief muzikaal uurtje.

Daniëlle de Ruijter is professioneel Muziek-op-Schootdocente. Zij zingt en speelt bekende en nieuwe liedjes met de bezoekers.

Een Sing-in is een gevarieerd en vrolijk uurtje muziekplezier. Na de Sing-in worden de liedjes thuis weer gezongen en nog een keer, en nog een keer, en nog een keer… Achterliggende gedachte is dat muziek op alle fronten de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Natuurlijk de taalontwikkeling, maar ook de sociale, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Muziek maakt slim!

Donderdag 30 november, 10.30 – 11.30 uur


Opgave en tickets via Eventbrite

Nationale voorleesdagen

De nationale voorleesdagen komen er weer aan. Daarom geef ik samen met mijn collega uit Heerhugowaard interactieve muzikale voorstellingen in bibliotheek de Mare en bibliotheek Heiloo. Deze zijn gebaseerd op het voorleesboek ‘Ssst! De tijger slaapt!’. De voorstelling is voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Data: zaterdag 27 januari 2018 in bibliotheek de Mare en zondag 28 januari in bibliotheek Heiloo. Voor meer informatie en opgave kunt u vanaf begin januari terecht bij desbetreffende bibliotheken. Zet het in uw agenda, want de voorstelling is zeer de moeite waard!

 

Heeft u een houten blokfluit? Laat hem gratis oliën.

Heeft u of uw kind ooit blokfluit gespeeld en ligt hij nu (misschien al jaren) in de kast? Of speelt u of uw kind nog steeds blokfluit maar heeft hij/zij geen les meer? Zorg er dan voor dat de fluit mooi en goed blijft. Op woensdag 10 januari heb ik de jaarlijkse blokfluitolie-middag voor mijn blokfluitleerlingen en anderen die hun blokfluit graag willen laten verzorgen. Een blokfluit droogt uit, waardoor hij langzaam slechter wordt en uiteindelijk zelfs kapot gaat of hees wordt. Dat is natuurlijk heel zonde! Iedereen die een houten blokfluit heeft is van harte welkom tussen 13:30 en 15:00 op de Kandelaar 22 in Heiloo. En…het is gratis! Zorgt u er wel voor dat er vanaf 24 uur van tevoren niet meer op de fluit gespeeld wordt, zodat hij goed droog is.

Elders op deze website vindt u alle informatie over de verschillende cursussen.