Blokfluiten met visjes voor 5- en 6 jarigen PDF Afdrukken E-mail

Bij ‘Blokluiten met visjes’ leert uw kind -al fluitend- spelenderwijs noten lezen en andere muzikale vaardigheden. Dit alles gebeurt in een ongedwongen, positief stimulerende sfeer samen met 2 of 3 andere kinderen.

Een speelse blokfluitcursus voor 5- en 6 jarigen. Waar het deze cursus vooral om gaat is plezier krijgen in het maken van muziek. Daarom wordt er niet alleen op de blokfluit gespeeld. Er wordt ook gezongen, gedanst en gemusiceerd op percussie. Hierdoor ontwikkelen de kinderen gevoel voor ritme, melodie en muzieknoten. Bij dit alles wordt gebruik gemaakt van de methode 'Fluiten met visjes', waarin kikkervisjes langzaam veranderen in noten. Deze cursus vormt een prima opstapje naar het nemen van 'gewone' blokfluitlessen of lessen op een ander muziekinstrument. Bovendien zit u als ouder niet lange tijd vast aan muzieklessen voor uw kind terwijl u nog niet weet of uw kind de juiste interesse en motivatie heeft.

Aan het einde van de cursus krijgt uw kind de gelegenheid zijn/haar 'linkerhand blokfluitdiploma' te halen.

Slechts 3 keer per week 5 minuten thuis oefenen, is voldoende voor een prima eindresultaat bij deze cursus.

Wat: Cursus van 12 lessen van 40 minuten.
Waar: De Kandelaar 22, Heiloo. (Bij de docente thuis.)
Wanneer:

Groepscursus start maandag 23 januari om 15:45

Wie: Kinderen van 5- en 6 jaar.
Kosten: €108,50 incl. boek en leenblokfluit
Aantal deelnemers: 3 à 4.

U kunt het inschrijfformulier op deze site gebruiken. Schrijft u zich in door onder het kopje 'opmerkingen': 'Fluiten met visjes startend op 23-1-2018' in te voeren.