Blokfluit PDF Afdrukken E-mail

Voor wie mooi, goed en met plezier blokfluit wil leren spelen.

Blokfluit is een prachtig, veelzijdig instrument en ik ben dan ook zeer gemotiveerd om anderen het plezier in blokfluit spelen bij te brengen. Hierbij bezie ik de blokfluit niet als opstapinstrument (zoals het soms wel bezien wordt), maar als volwaardig instrument waar je alle kanten mee op kunt. Dat kan solospel, spelen in een ensemble of een aanloop naar het leren van een ander blaasinstrument zijn. Dit mooie instrument is er in een heleboel soorten en maten. Dus geef ik, als gediplomeerd blokfluitdocente, zowel les op de bekende sopraanblokfluit, als op de alt, tenor, bas en sopranino. Volwassenen en kinderen, beginnend en gevorderd, zijn van harte welkom!

De lessen worden per 10 ingekocht. Dat biedt veel vrijheid. Na 10 lessen kunt u steeds beslissen of u een nieuwe lessenserie koopt of wilt stoppen. Bovendien kunt u de eerste 10 lessen gebruik maken van een leenblokfluit. Omdat de lessen bij mij thuis plaatsvinden, kan het lesgeld laag gehouden worden. Daar waar de gemiddelde muziekschool tussen de €500,- en €750,- per jaar vraagt voor 15 minuten privéles of 30 minuten duoles, betaalt u bij mij (per jaar) €500,- voor 30 minuten privéles of €340,- voor 40 minuten duoles (mits een tweede leerling beschikbaar) of 20 minuten privéles. De precieze prijzen per 10 lessen staan onderaan deze pagina.

Ik vind het belangrijk dat de lessen niet alleen kwalitatief goed, maar ook leuk zijn. Daarom stem ik de blokfluitlessen en het lesmateriaal af op de behoeften van de leerling.

 

Een keer per jaar mag iedere leerling die dat wil een blokfluitcertificaat halen. Op dit certificaat staat wat hij/zij dat jaar allemaal geleerd heeft. Onderdeel van het certificaat is het spelen van een solostuk en een samenspelstuk voor publiek.

Deze leerlingen haalden in juni 2016 hun blokfluitcertificaat Deze leerlingen haalden in juni 2015 hun blokfluitcertificaat

 

Af en toe wordt er een activiteit georganiseerd, zoals een leerlingenconcert, een samenspelactiviteit of een blokfluit-olie middag (daar gaan de fluiten weer extra mooi door klinken). Dit is bij het lesgeld inbegrepen.

U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende proefles, door mij, Daniëlle de Ruijter, te bellen op nummer 06-18360486.

 

Vanaf mijn conservatoriumopleiding (1994) tot nu geef ik blokfluitles in Heiloo. Daarnaast heb ik een tijd lessen gegeven op de muziekschool in Heemstede en Muziekwerkplaats Egmond. Bovendien heb ik jarenlang in de blokfluitgroep Damacles gespeeld, en werk ik regelmatig mee aan concerten met verschillende ensembles.

Weet u overigens dat blokfluit een zeer geschikt instrument is voor mensen met een longaandoening (zoals astma) of ademhalingsproblemen?

 

Wat: Een keer per week blokfluitles m.u.v. de schoolvakanties. (Vanaf 12 jaar kan gekozen worden voor om de week les.)
Waar: Bij de docente thuis: De Kandelaar 22, te Heiloo.
Wanneer: In overleg.
Wie: Iedereen vanaf 5 jaar.
Prijs: €125,- voor 10 keer 30 minuten privé-les.

€85,- voor 10 keer 40 minuten duo-les of 20 minuten privéles (De laatstgenoemde optie is alleen gedurende het eerste lesjaar mogelijk.)

Volwassenen betalen bovendien de wettelijk verplichte 21% BTW. Zij kunnen tevens kiezen voor een strippenkaart van 10 lessen, te gebruiken binnen 1 kalenderjaar.